Мапа сајта  

E-mail
Facebook Twitter YouTube YouTube

ОСНОВНЕ

СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ

ИНИ
ДРС
КОТ
СРТ
ГРИ
ЗПП

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ

(акредитовано 2014.)

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ

(акредитовано 2008.)

 
MSDNAA

Microsoft Developer Network - Academic Alliance: Бесплатни лиценцирани софтвер за студенте


     Висока техничка школа у Нишу је претплатник MSDN AA програма, преко којег сви активни студенти (уписана или обновљена текућа година), као и запослени на Високој техничкој школи, имају могућност да потпуно бесплатно добију лиценцирани софтвер компаније Microsoft, који могу користити искључиво у научно-образовне сврхе. Овај софтвер обухвата оперативне системе (Windows 7, Windows Vista, Windows XP...), серверске платформе, развојне алате, као и поједине делове Microsoft Office пакета (Visio, Access, Project, Groove, OneNote...).

     Наручивање и издавање софтвера

 

     Да би сте дошли до бесплатног софтвера за академску употребу, неопходно је да испуните следеће кораке:

 

     1. Потребно је да се јавите администратору (кабинет за физику) са овереним индексом и попуните образац. На овај начин добијате корисничко име и лозинку да би могли да приступате сајту за online наручивање. Сва комуникација са Microsoft-ом се обавља online, тако да вам и корисничко име и лозинка за наручивање стижу преко e-mail адресе коју наведете при отварању MSDN AA налога.

     2. Наручивање софтвера врши се преко сајта http://msdn63.e-academy.com/vtsnis_it. Поступак наручивања је сличан наручивању артикала у било којој web продавници. Из падајућег менија са списком софтвера бирате према жељи, а потом закључујете куповину.

     3. Приликом наручивања конкретног софтверског производа, морате бити сагласни са начином употребе софтвера, тако што ћете прихватити End-User Livense Agreement на ELMS порталу. На овај начин обавезујете се да ћете софтвер користити искључиво по правилима MSDN AA програма.

     4. На крају процеса, добићете страницу са серијским / активационим бројем софтвера и могућност за његово скидање. Истовремено се на Ваш мејл налог шаљу основне информације о порученом софтверу. Софтверу и бројевима можете приступити и накнадно, преко посебне секције портала ("My Software").

     5. Уколико немате довољно брзу везу ка Интернету, софтвер можете ископирати и у школи. Да бисте нарезали софтвер, претходно га морате поручити по горе описаној процедури, а затим се јавити администратору (канцеларија 104). Након провере да је поступак наручивања правилно урађен, администратор ће направити копију софтвера.

 

     Сва питања, примедбе, сугестије можете послати на мејл: msdnаа@vtsnis.edu.rs.

 

     Важне напомене:

     1. Дискове за нарезивање софтвера морате обезбедити сами.

     2. Добијени софтвер се може инсталирати само на једном рачунару који је у вашем власништву.
     3. Добијени софтвер се не сме умножавати нити користити у ком ерцијалне сврхе, са чим ћете морати да се сагласите приликом првог логовања на сајт за наручивање софтвера.
     4. Након престанка статуса студента или запосленог губите могућност добијања новог софтвера, али можете наставити са коришћењем већ добијеног софтвера по условима прописаним ЕULA документима.

 
 

Copyright© Висока техничка школа струковних студија, Александра Медведева 20, 18000 Ниш